Bio program

Kao ekološki osvješćena kompanija pratimo sve nove svjetske trendove koji se odnose na očuvanje životne sredine, i iz tog razloga smo investirali u nove linije na kojima proizvodimo biorazgradive-kompostabilne folije za koje kao ulaznu sirovinu koristimo kompostabilne bio polimere (smješa estara polilaktične kiseline i biljnog skroba), koji su biljnog porijekla, što znači da su dobijeni iz obnovljivih izvora.

Pored linije za ekstruziju biopolimera, investirali smo i u 3 linije za konfekciju raznih tipova vrećica iz folija dobijenih ekstruzijom biopolimera, tako da možemo ponuditi:

  1. biorazgradive trgovačke vrećice – tregerice
  2. biorazgradive trgovačke vrećice – tregerice u rolni
  3. biorazgradive vreće za smeće

Bio folije

Prateći trendove tržišta, integrisali smo zaseban pogon proizvodnje folija od biorazgradivih materija biljnog porijekla, koji daje rješenje za specificne ekološke probleme, dok istovremeno osigurava efikasnu upotrebu resursa i visog kvalitet proizvoda.

Naša tehnologija omogućava proizvodnju bio folija širine od 900 mm do 1500 mm, debljine 10-25 mikrona, sa opcijom štampanja.

Biorazgradive kese za smeće

Vreće namjenjene za prikupljanje raznovrsnih otpadaka, sada dolaze u formi biorazgradivih i kompostabilnih. Najčešće se koriste u domaćinstvima, kancelarijama i ugostiteljskim objektima. Iako počinju da se razgrađuju nakon određenog vremenskog perioda, u toku roka trajanja ove vreće posjeduju dobru nosivost i otpornost na pucanje.

Proizvodimo ih u više standardnih dimenzija, u rolnama sa perforacijom za kidanje. Standardna boja za ove proizvode je zelena, sa štampanim logom koji potvrđuje da se radi o biorazgradivom proizvodu.

Bio vreće tregerice i tregerice u rolni

Tregerice predstavljaju jednu od standardnih vrećica koje se koriste u svakodnevnoj upotrebi. Uvođenjem tregerica od bio folije otišli smo korak dalje, te tržištu ponudili najučestalije vrećice sa potpuno razgradivim materijalom biljnog porijekla, koji se razgrađuje u prirodnim uslovima.
Mogu se raditi u različitim veličinama, debljinama, bojama i štampama, u skladu sa željama kupca. Posebnim načinom konfekcioniranja, kreiramo i tregerice u rolni.

Vrećice
Menu