Neadekvatno deponovanje najčešći je problem vezan za PE vrećice/ambalažu i posljedica je ljudskog faktora bilo da je u pitanju nedostatak označenih mjesta za odlaganje ili ne postojanje navike odlaganja na označena mjesta.

Primarni aspekt od koga polazimo u našem poslovanju jeste zaštita životne sredine.  Ovo se manifestuje kroz niz aktivnosti od reciklaža zauzima primarno mjesto.

Reciklaža je proces kojim se korištena folija I vrećice prerađuju I vraćaju u upotrebu u obliku regranulata. Time se sav prikupljeni material bilo da je otpadna folija, tehnološki otpad nastao u samom procesu proizvodnje ili korištene vrećice deponuje I preradi u upotrebljiv regranulat čime uveliko doprinosimo zaštiti životne sredine. Ovime se eksploatacija sirovine svodi na najviši mogući nivo a reciklirana folija I nakon upotrebe može ponovo da se reciklira.

Investicijom u najsavremeniju liniju za reciklažu renomiranog Austrijskog proizvođača “EREMA”  ostvarili smo preradu od čak 220kg otpadne folije na sat. Dobijeni regranulat koristimo za proizvodnju vreća za smeće i građevinske folije.

Prilikom regeneracije imamo dvostruku filtraciju, te vakuum degazaciju tako da se dobijeni regranulat odlikuje vrlo visokim kvalitetom.

Sama linija za reciklažu ima zelenu plaketu i nosi naziv „EKO SAVE“ i svrstava se u najmodernije linije u svijetu. Odlikuje se najvišim koeficijentom učinkovitosti u omjeru uložene energije i dobijenog proizvoda.